ik breng beweging in je organisatie

zonder beweging geen ontwikkeling

mijn diensten

Probleemverkleiner.nl is de organisatiecoach voor lekker onbevangen werken. Als we zo kunnen werken zorgen de resultaten voor zichzelf. Met mijn DOE-aanpak, goed gevulde ToolBox en creatieve pioneersgeest maak ik problemen klein om er zo (weer) mee aan de slag te gaan!

Wil jij een creatieve en prikkelende blik (“hofnar”) met visie in jouw organisatie? Dat kan! Ik ondersteun, adviseer en train om beweging te creëren zodat we ECHT kunnen gaan ontwikkelen. Dit doe ik met de volgende diensten:

  • probleemverkleiner | ondersteuning en advies in de rollen van ontwikkelaar & veranderaar, leider en kwartiermaker
  • proeftuin | een eigen omgeving in de organisatie met ruimte voor ECHT ontwikkelen
  • van doorleven komt wijsheid | sessies om te ervaren dat het doorleven van kennis de basis is voor (persoonlijke) ontwikkeling en wijsheid

de resultaten zorgen voor zichzelf als
we open en eerlijk met elkaar omgaan (oftewel een goede werksfeer … en dat voel je!) | je verantwoordelijkheid krijgt en neemt op basis van gelijkwaardigheid |  en dus ….. lekker onbevangen werken!

En met lekker onbevangen werken heb je blije professionals. En daarmee:
tevreden klanten | minder stress en een lager ziekteverzuim | minder verspilling/lagere kosten | en  ….. dan komen vanzelf de resultaten!

probleemverkleiner

Hoe begin je als je als organisatie wilt (blijven) ontwikkelen? We maken van nature elk vraagstuk/probleem zo groot en/of algemeen dat we vaak al niet eens starten. Het vraagstuk behapbaar maken is de stap om (weer) beweging te krijgen in de mens en daarmee de organisatie.

De eerste stap is echter om het juiste vraagstuk op tafel te krijgen. Doorvragen, doorvragen en nog eens doorvragen is de aanpak. Maar niet voordat ik goed heb geluisterd, heb waargenomen en GIESZ heb toegepast (Geduld Is Een Schone Zaak).

proeftuin

Wie wil er niet een plek waar je lekker onbevangen kan experimenteren en innoveren met de drie vrolijke V’s: Vak, Vakgenoten & Vakontwikkeling? En waar je beschermd wordt van de drie boze B’s: Beleid, Bureaucratie en Bazen!

Een dergelijke proeftuin is volgens mij (en vele andere) noodzakelijk om te ervaren dat het ook anders mag en kan in je organisatie. Want ervaren is geloven, toch? Ik help de juiste voorwaarde te creëren voor een proeftuin en ondersteun de mensen in de proeftuin om vanaf de start de juiste stappen te zetten. Helaas gaat de volgende stelling maar al te vaak op: ‘we hebben altijd tijd en geld om het over te doen, maar niet om het meteen goed te doen!’ Ik kan jullie ondersteunen bij het opzetten van een proeftuin om niet in deze valkuil te stappen.

van doorleven komt wijsheid

Ervaringssessies om kennis om te zetten in wijsheid. Kennis is nodig om netjes volgens protocollen te kunnen werken. Wijsheid daarentegen is noodzakelijk om met lef en durf te kunnen werken vanuit de Bedoeling. Maar hoe ga je van kennis naar wijsheid?

Het DOORLEVEN VAN KENNIS is hierbij de sleutel!

Want als je je kennis doorleeft wordt jouw hele zijn toegevoegd aan deze kennis. Mooie woorden, maar wat houdt het nu precies in?

Laten we gewoon gaan beginnen! Want DOEN is het nieuwe denken.